Pris til Svukuriset Fjellbibliotek
Østlendingen
26. Oktober 2001

Av alle de glimrende bibliotek som finnes rundt om i Hedmark, var det det lille fjellbiblioteket ved Svukuriset Turisthytte som i går ble kåret til Årets Hedmarksbibliotek.
Ingeborg Haftorn

FORTJENER PRISEN: - Fjellbiblioteket ved Svukuriset Turisthytte har så absolutt fortjent prisen som Årets Hedmarksbibliotek, sa biblioteksjef Gro Haugastuen (til venstre), da hun i går overrakte prisen til Jorun Svingen (til høyre), som driver turisthytta. I midten, avdelingsleder ved DNT, Grethe Johnsen. Foto: Ingeborg Haftorn.

Overrekkelsen av prisen som fulgte kåringen, en vakker gjengivelse av et dikt av Åsta Holth illustrert med et grafisk bilde av Hanne Borchgrevink, ble foretatt under årsmøtet i Norsk Bibliotekforening, avdeling Hedmark, på Rena. Biblioteksjef Gro Haugastuen i Åmot overrakte prisen.
Haugastuen rettet i varme ord en hyllest til Jorun Svingen, som gjennom hele sommersesongen driver alle deler ved Svukuriset turisthytte i Femundsmarka, også det lille fjellbiblioteket.
- Biblioteket ligger langt utenfor alfarveg og det har ingen stor samling med bøker, men det drives på ideologisk basis og etter våre grunnregler om kvalitet og allsidighet. Tanken bak samlinga er å stille bøker til disposisjon for barn og ungdom, selv om de befinner seg langt fra det tradisjonelle folkebiblioteket. Biblioteket ved Svukuriset får prisen fordi de fortjener støtte og anerkjennelse for den unike jobben som gjøres her, understreket Gro Haugastuen.
Som en hyggelig gest spanderte Åmot Folkebibliotek en bunt nye barnebøker til fjellbiblioteket.
Den gamle fjellgården i Svukuriset er en perle i Femundsmarka og har i mange år vært drevet som turisthytte.
- Med sin beliggenhet er Svukuriset et lett tilgjengelig feriemål også for familier med barn, sier avdelingsleder Grethe Johnsen i Den Norske Turistforening, som eier Svukuriset.
- I dag har 17 av turistforeningens hytter et lite fjellbibliotek, og interessen for å låne bøker under oppholdet viser at slike samlinger har sin absolutte berettigelse, sier Grethe Johnsen og Jorun Svingen.


Ingeborg Haftorn

©Østlendingen•2001

redaksjonen@ostlendingen.no Østlendingen

Tilbake Neste artikel


http://anders_gilljam.tripod.com/